Hjemmelavet lemonade med lime

Jeg har i weekenden lavet lemonade med lime og mynte, da jeg havde det meste af en kasse lime i overskud fra sønnikes konfirmation. Tag en kasse for 30 kr. eller 10 stk. for 20 kr. Og da vi har haft fantastisk vejr i weekenden, viste det sig jo at være en suveræn deal.

Hjemmelavet lemonade med lime eller citroner, er noget af det nemmeste at lave og det smager fantastisk og er skønt når solen skinner. Samtidig er det også muligt at sidde og drømme, at man sidder et eller andet eksotisk sted, gerne under et citron eller limetræ. Ok det er måske bare mig. 🙂 En kolonihave i solskin er nu også helt ok.

Ingredienser

15 lime (kan også skiftes ud med citron men så ville jeg starte med 10 og se hvor meget saft de gav)

3 dl. rørsukker

3 dl. vand

Mynte til pynt

Isterninger

Sugerør

Fremgangsmåde

Varm vandet i en gryde og tilsæt sukker. Når sukkeret er smeltet tages det af panden.

I mellemtiden halveres lime og saften presses. Jeg fik ca. 3 dl. saft ud af 15 lime og jeg duftede i tilgift af lime resten af dagen.

Det varme smeltede sukkervand tilsættes limesaften i en kande eller glas og der smages til med sukker, vand eller lime, så den får den rette smag til dig. Jeg kan godt lide min sød så jeg tilsatte en smule mere sukker, imens min veninde der ikke er helt så så glad for sukker som jeg er, syntes den var helt perfekt som den var. Tilsæt isterninger, hvis det skal drikkes med det samme eller opbevar det på køl indtil det skal drikkes.

Den kan godt holde sig i et par dage så lav rigeligt.

Hæld lemonaden op i en kande eller glas. Tilsæt masser af isterninger og pynt med mynte og sjove sugerør.

Og sidst men ikke mindst nyd den og det gode vejr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.