Hjemmelavet ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløgssmør,

Ramsløg denne magiske nordiske plante, som vokser vildt i vores skove og jeg har hørt så meget om, men aldrig har prøvet . Jeg holdt konfirmation for sønnike i sidste uge og lavede i den forbindelse ramsløgspesto. Et hit, for der var ikke mere tilbage i skålen, da jeg tømte bordet.

Men tilbage til ramsløgssmørret.

Jeg havde købt en kæmpe stor pakke på 500g i Inco (det var ellers planen selv at plukke, men med en stram tidsplan og et godt tilbud blev det til købe ramsløg denne gang) og havde kun brugt halvdelen til pestoen og det ville jo være synd at smide ud.

Jeg havde også en stor portion basilikum tilbage tænkte jeg, at det ikke skulle bruges til endnu en omgang pesto og da jeg er vild med bagekartofler og hvidløgssmør, lå det lige for at lave en ordentlig omgang ramsløgssmør til hele sommeren.

Det skal lige siges at jeg i kolonihaven har plantet kartofler nok til hele haveforeningen, så tanken om hjemmelavet ramsløgssmør og ny opgravet kartofler til sommerens grillaftener heller ikke lyder helt slemt.

FREMGANGSMÅDE

250g Ramsløg

4 – 6 pk. smør

  1. Skyld ramsløggene grundigt så du er sikker på at der ikke sidder rester af jord
  2. Skær dem ud i mindre stykker
  3. Smid ramsløg i en foodprocessor så de bliver helt fint hakket
  4. Tilsæt smør, jeg havde lade det blive en lille smule blødt først
  5. Blend og Volia du har ramsløgssmør.
  6. Del smørret i mindre portioner og rul det ind i film.
  7. Smid det i fryseren

Note

Da det var første gang jeg lavede det var jeg i tvivl om måleforholdene. Jeg lavede smørret på 4 pk. smør og syntes det blev meget stærkt. Næste gang vil jeg bruge minimum 6 til samme mængde ramsløg, men hvis du er til en kraftig smag af ramsløg (hvidløg) så er 4 pk. til 250g ramsløg helt perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.