Poya

Stilhed, åh den fantastiske stilhed, der er efterfuldt af 2 dags larm. Min nabo til min villa på Sri Lanka er et lokalt tempel og det er en ting, at de 2 gange om dagen i små 20 min tænder for samtlige højtalere og sætter den på max og så ellers chanter løs. Noget ganske andet er det, når de gør det nonstop i 2 dage og nætter i træk.

Og hvorfor gør de det så. Altså denne larm i 2 dage. Det gør de fordi det er fuldmåne og de her bruger månekalenderen. Der er en ny fuldmåne hver 29,5 dag.

Samtidig er poya en helligdag hernede og butikker mm er lukket fuldstændig som 1 juledag i Danmark. Dagen bruges på at besøge ens lokale tempel. Samtidig er det forbudt at spise kød og drikke alkohol.

Men nu bor jeg et sted, hvor der er mange turister og vi ville jo dø, hvis vi ikke fik vores daglige dosis, så det er der råd for. Så i stedet for at min rødvin kommer i et pænt rødvinsglas, så serveres det i en plastisk kop og så er det åbenbart ok.

poya day

Og bare fordi denne her lille varan kom forbi, imens jeg sad og nød min rødvin i en plastiskkop og fordi min veninde ikke kunne forstå, at jeg ikke stod oppe på bordet fuldstændig hysterisk ,da den kom fredeligt forbi, syntes jeg i skal have et par ekstra billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.